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  • 다시마 논문정보 (총135건)
유료 Sea tangle supplementation lowers blood glucose and supports antioxidant systems in streptozotocin-induced diabetic rats   국내 
Journal of medicinal food 2004
Diabetes mellitus is a chronic disease associated with serious complications that may be linked to increased lipid peroxidation. This ...
유료 다영양입체양식을 위한 다시마(Saccharina japonica)의 생물여과효과  국내 
한국수산과학회지 2012
To determine whether the seaweed Saccharina japonica can effectively utilize dissolved nutrients from Sebastes schlegeli fish cultures...
유료 다시마의 산 가수분해와 에탄올 발효 특성  국내 
Korean Chemical Engineering Research (구 화학공학) 2012
바이오에탄올 생산을 위한 대체 바이오매스 자원으로 갈조류인 다시마의 활용 가능성을 평가하기 위하여 산 가수분해와 에탄올 발효 특성을 검토하였다. 산 가수분해는 발효 가능한 당류의 생산량을 증가시켜 에탄올 생산량을 크게 증가시켰다. 최대 환원...
유료 유기산 및 효소적 전처리를 이용한 다시마에서 바이오 에탄올 생산  국내 
공업화학 2012
본 연구는 갈조류인 다시마의 당 성분 함량에 대한 분석과 효소 및 유기산 가수분해물을 이용한 생물학적 바이오에탄올 생산에 대해 연구하였다. HPLC를 이용한 당 성분 분석 결과 alginate가 total sugar의 65.99%로 가장 많...
유료 명태(Theragra chalcogramma) 두부와 비정형 다시마(Laminaria japonica)로부터 고온가압 추출물의 최적 제조 조건  국내 
한국수산과학회지 2012
This study was conducted to optimize the processing conditions, including the ingredient ratio and extraction time, for a water-solubl...
유료 산 농도 및 염 농도가 다시마 에탄올 발효에 미치는 영향  국내 
공업화학 2010
본 연구는 갈조류인 다시마를 이용한 생물학적 바이오 에탄올 생산 과정에서 산 및 염 농도가 미치는 영향과 다시마에 포함된 다당류 성분 중 에탄올로 전환 가능한 유용 기질에 대해 연구하였다. 다시마를 이용한 에탄올 발효에는 Saccharomy...
유료 Lactobacillilus brevis를 이용한 다시마 발효물의 알코올 분해 활성  국내 
한국수산과학회지 2010
Alcohol metabolizing activity of fermented sea tangle juice (FSTJ) using Lactobacillilus brevis BJ20 were evaluated by measuring relat...
유료 갯녹음 해역에 해중림 조성을 한 다시마의 생장과 성숙  국내 
한국수산과학회지 2007
Barren ground is an abnormal phenomenon in coastal ecosystems where seaweeds are destroyed and largely replaced by coralline algae con...
유료 해양심층수를 이용한 다시마 추출물의 두부응고제 특성  국내 
한국수산과학회지 2007
We investigated the characteristics of various Tofu coagulants extracted from sea tangle using treated deep ocean water (DOW) as the s...
유료 다시마 Laminaria japonicus 알긴산의 분자량 분포에 미치는 가수분해 온도의 영향  국내 
한국수산과학회지 2007
To prepare oligouronic acids from high-molecular-weight alginates prepared from sea tangle (Laminaria japonica), the alginates were hy...
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