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anthocyanin

 
 
 
  • 관련논문
Thermodynamic Characteristics Of Copigmentation Reaction Of Acylated Anthocyanin Isolated From Blue Flowers Of Scutellaria Baicalensis Georgi With Copigments Journal Of The Science Of Food And Agriculture ( 2004, 84(12): 1500-1506 )
Anthocyanin extracts are increasingly used as food colorants. So far, anthocyanins have not been broadly used in foods and beverages, since they are not as stable as synthetic dyes. Copigmentation between anthocyanins and copigments is the main colour-stabilizing mechanism. The process of copigment...
Composition of anthocyanins in mulberry and their antioxidant activity Journal of food composition and analysis ( 2008, 21(5): 390-395 )
Anthocyanins in the fruits of mulberry (Morus alba L.) were extracted and separated by highspeed counter-current chromatography (HSCCC) using a biphasic solvent system composed of methyl tert-butyl ether-n-butanol-acetonitrile-water-trifluoroacetic acid (1:3:1:5:0.001) to yield five anthocyanins: c...
Protection of Fibroblasts (NIH-3T3) against Oxidative Damage by Cyanidin-3-rhamnoglucoside Isolated from Fig Fruits (Ficus carica L.) Journal of agricultural and food chemistry ( 2010, 58(11): 6660-6665 )
Anthocyanins, plant secondary metabolites, have been recognized for their health-promoting properties when consumed by humans. In this study, the antioxidant properties of a major anthocyanin in fresh fig fruits, cyanidin-3-rhamnoglucoside (C3R), were evaluated by various assays in vitro and correl...
Mulberry anthocyanins, cyanidin 3-rutinoside and cyanidin 3-glucoside, exhibited an inhibitory effect on the migration and invasion of a human lung cancer cell line Cancer letters ( 2006, 235(2): 248-259 )
Anthocyanins, present in various fruits and vegetables as natural colorant, have been well characterized to be involved in various bioactive properties and are wildly used for their antioxidant properties. Furthermore, recent studies have revealed pleiotropic anticancer and antiproliferative capabi...
 
 
  • 관련자원
가지
가지는 인도 원산의 1년초임. 키 60~100cm. 전체에 회색 별 모양의 털이 밀생. 잎은 호생. 잎자루는 길고, 난상 타원형, 가장자리는 밋밋하고, 다소 물결 모양, 길이 10~30cm,. 꽃은 자주색, 마디와 마디 사이의 중앙에 몇 송이가 달림. 꽃받침은 종 모양, 자주색, 5갈래, 끝이 뾰족하고, 거친 털이 있음...
논문 : 10건   특허 : 14
가지
가지는 인도 원산의 1년초임. 키 60~100cm. 전체에 회색 별 모양의 털이 밀생. 잎은 호생. 잎자루는 길고, 난상 타원형, 가장자리는 밋밋하고, 다소 물결 모양, 길이 10~30cm,. 꽃은 자주색, 마디와 마디 사이의 중앙에 몇 송이가 달림. 꽃받침은 종 모양, 자주색, 5갈래, 끝이 뾰족하고, 거친 털이 있음...
논문 : 10건   특허 : 14
산딸기나무
산딸기나무는 산과 들에 흔히 나는 낙엽 관목. 키 2m 가량. 줄기는 가시가 많고, 적갈색. 잎은 호생, 홑잎, 보통 삼각형, 3~5갈래, 가장자리에 겹톱니가 있고, 뒷면 맥에만 털이 있거나 없음. 꽃은 흰색, 지름 2cm 가량, 가지 끝에 붙는 산방화서. 열매는 작은 핵과가 모인 복과, 붉은색....
논문 : 5건   특허 : 1
자색고구마
메꽃과 (Convolvulaceae)의 자색고구마는 일본의 야생종인 ‘야마까와무라사끼’라는 품종과 우리나라의 품종을 인공 교배하여 품종을 개량하였다. 자색 고구마 품종에는 자미와 보라미, 신자미가 있으며, 자미는 1998년에 육성되었고 고구마의 껍질과 살색이 자색이며, 주로 가공 원료용으로 많이 쓰입니다. 보라미는 20...
논문 : 40건   특허 : 54
동백
동백나무(Camellia japonica L.)는 차나무과 (Theaceae)에 속하는 활엽상록수로 교목성이며, 주로 남해안과 제주도에 분포하며 전국 식재 면적의 67%를 차지하고 있다. 예로부터 동백나무는 주로 원예자원과 조경수로 이용되었고, 동백종실은 식용유와 화장유, 줄기는 고급 숯의 원료로 이용되었으며, 잎은 ...
논문 : 53건   특허 : 165