|
한국 남서해안 자연채묘 양식 김의 DNA 염기서열과 종 동정
|
ALGAE 2005
|
Nuclear SSU and ITS1 rDNA and plastid rbcL sequences were determined to identify the seven samples of Porphyra cultivated by means of ...
|
|
Metal oxide 센서를 바탕으로한 전자코와 SAW 센서를 바탕으로한 GC를 이용한 저장 중 김의 품질 평가
|
한국식품과학회지 2002
|
시중에서 판매되는 김을 구입하여 습도가 32%, 43%, 75%, 온도는 5℃, 15℃, 30℃에서 각각 김을 보관 한 후 저장 기간에 따른 김의 품질변화를 metal oxide 센서로 구성된 전자코와 SAW 센서를 바탕으로한 GC(z-No...
|
|
김으로부터 분리한 Angiotensin-1 Converting Enzyme 저해제의 정제 및 특성
|
한국식품영양과학회지 2000
|
본 연구는 70여종의 국내산 해조류중 가장 높은 ACE 저해 활성을 보였던 김(Porphyra yezoensis, 서천)의 산가수분해물로부터 ACE 활성 저해 펩타이 드를 분리하여 그 특성을 조사하였다. ACE 저해물질의 분획은 균일하게 파...
|
|
추출온도 및 pH 가 김에서 추출한 Crude Porphyran 의 화학특성에 미치는 영향
|
한국수산과학회지 1998
|
추출용매비 및 추출시간을 각각 50배(w/v), 3시간으로 일정하게 하고 추출온도 (60-100℃)와 pH(2.0-13.5)를 달리하면서 crude porphyran을 제조하여 수율과 화학조성을 조사하였다. Crude porphyran의 화...
|
|
Study on Analytical Method for Thiabendazole in Toasted and Seasoned Laver by LC-MS/MS
|
Food hygiene and safety science 2011
|
Thiabendazole (TBZ), a pesticide with antifungal activity, was detected in toasted and seasoned laver which had been reported as tasti...
|
|
Rapid discrimination of Porphyra tenera Kjellman var. tamatsuensis Miura by PCR-RFLP
|
Journal of applied phycology 2010
|
To allow to discriminate rapidly the strains of Porphyra tenera var. tamatsuensis, cultivars of which grow more vigorously than strain...
|
|
Antioxidant Activity of the Phycoerythrobilin Compound Formed from a Dried Korean Purple Laver (Porphyra sp.) during in Vitro Digestion
|
Food science and technology research 2010
|
To evaluate the accessibility and function of phycoerythrin (a purple-pigment protein) found in purple laver (Porphyra sp.), antioxida...
|
|
Characterization of Vitamin B-12 Compounds from Korean Purple Laver (Porphyra sp.) Products
|
Journal of agricultural and food chemistry 2009
|
Vitamin B-12 contents of various Korean purple laver products were determined with the microbiological vitamin B-12 assay method. Alth...
|
|
Relationships between quality parameters and content of glycerol galactoside and porphyra-334 in dried laver nori Porphyra yezoensis
|
Fisheries science 2008
|
Glycerol galactoside (GG; floridoside + isofloridoside) and porphyra-334 (P-334) are contained in nori (Susabinori Porphyra yezoensis ...
|
|
Identification and characterization of a green-type mutant of Porphyra tenera Kjellman var. tamatsuensis Miura (Bangiales, Rhodophyta)
|
Aquaculture 2008
|
We identified two green-colored conchocelis strains of cultivated Porphyra, `Oba-green` and HGT-6 (F-1 strain of `Oba-green`), based o...
|
|