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  • 논문정보 (총75건)
유료 한국 남서해안 자연채묘 양식 김의 DNA 염기서열과 종 동정  국내 
ALGAE 2005
Nuclear SSU and ITS1 rDNA and plastid rbcL sequences were determined to identify the seven samples of Porphyra cultivated by means of ...
유료 Metal oxide 센서를 바탕으로한 전자코와 SAW 센서를 바탕으로한 GC를 이용한 저장 중 김의 품질 평가  국내 
한국식품과학회지 2002
시중에서 판매되는 김을 구입하여 습도가 32%, 43%, 75%, 온도는 5℃, 15℃, 30℃에서 각각 김을 보관 한 후 저장 기간에 따른 김의 품질변화를 metal oxide 센서로 구성된 전자코와 SAW 센서를 바탕으로한 GC(z-No...
유료 김으로부터 분리한 Angiotensin-1 Converting Enzyme 저해제의 정제 및 특성  국내 
한국식품영양과학회지 2000
본 연구는 70여종의 국내산 해조류중 가장 높은 ACE 저해 활성을 보였던 김(Porphyra yezoensis, 서천)의 산가수분해물로부터 ACE 활성 저해 펩타이 드를 분리하여 그 특성을 조사하였다. ACE 저해물질의 분획은 균일하게 파...
유료 추출온도 및 pH 가 김에서 추출한 Crude Porphyran 의 화학특성에 미치는 영향  국내 
한국수산과학회지 1998
추출용매비 및 추출시간을 각각 50배(w/v), 3시간으로 일정하게 하고 추출온도 (60-100℃)와 pH(2.0-13.5)를 달리하면서 crude porphyran을 제조하여 수율과 화학조성을 조사하였다. Crude porphyran의 화...
유료 Study on Analytical Method for Thiabendazole in Toasted and Seasoned Laver by LC-MS/MS   국내 
Food hygiene and safety science 2011
Thiabendazole (TBZ), a pesticide with antifungal activity, was detected in toasted and seasoned laver which had been reported as tasti...
유료 Rapid discrimination of Porphyra tenera Kjellman var. tamatsuensis Miura by PCR-RFLP   국내 
Journal of applied phycology 2010
To allow to discriminate rapidly the strains of Porphyra tenera var. tamatsuensis, cultivars of which grow more vigorously than strain...
유료 Antioxidant Activity of the Phycoerythrobilin Compound Formed from a Dried Korean Purple Laver (Porphyra sp.) during in Vitro Digestion   국내 
Food science and technology research 2010
To evaluate the accessibility and function of phycoerythrin (a purple-pigment protein) found in purple laver (Porphyra sp.), antioxida...
유료 Characterization of Vitamin B-12 Compounds from Korean Purple Laver (Porphyra sp.) Products   국내 
Journal of agricultural and food chemistry 2009
Vitamin B-12 contents of various Korean purple laver products were determined with the microbiological vitamin B-12 assay method. Alth...
유료 Relationships between quality parameters and content of glycerol galactoside and porphyra-334 in dried laver nori Porphyra yezoensis   국내 
Fisheries science 2008
Glycerol galactoside (GG; floridoside + isofloridoside) and porphyra-334 (P-334) are contained in nori (Susabinori Porphyra yezoensis ...
유료 Identification and characterization of a green-type mutant of Porphyra tenera Kjellman var. tamatsuensis Miura (Bangiales, Rhodophyta)   국내 
Aquaculture 2008
We identified two green-colored conchocelis strains of cultivated Porphyra, `Oba-green` and HGT-6 (F-1 strain of `Oba-green`), based o...
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