DB검색 홈>DB검색>논문정보(야콘)
 
 
 
   
국내외구분 
특성별구분 
  • 야콘 논문정보 (총86건)
유료 야콘 분말을 첨가한 설기떡의 품질 특성  국내 
한국식품조리과학회지(구.한국조리과학회지) 2010
본 연구에서는 비만증,동맥경화 및 당뇨병 둥에 효과적 인 야콘을 분말화 하여 대조구와 야콘 분말 3%,5%, 7% 을 첨가한 야콘 설기떡을 만들고 설기떡의 기계적,관능 적 품질 특성을 통하여 바람직한 첨가수준을 알아보았다. 조단백질과 조지방...
유료 야콘 뿌리를 이용한 발효 초음료 개발 및 발효 중 성분 변화  국내 
한국식품조리과학회지(구.한국조리과학회지) 2010
본 연구에서는 야콘 뿌리를 이용하여 초산 발효를 실 시하고 발효 과정 중 기능성 성분 및 항산화력 변화를 측정하며 이를 희석하여 기능성 성분을 가진 유기농 발 효 음료를 제조함으로써 야콘의 활용 가능성을 높이고자 하였다. 초산 발효를 실시...
유료 야콘 ( Polymnia sonchifolia ) 의 건조 잎과 줄기 및 후숙된 괴근의 화학성분  국내 
한국식품저장유통학회지 (구 농산물저장유통학회지) 2002
야콘(Polynmia sonchilolia)의 식품가공에의 적용 확대를 위해 그것들의 신선한 잎, 줄기, 괴근과 건조 잎과 줄기 및 후숙 후의 괴근의 화학적 성분들을 조사하였다. 수분함량은 신선한 잎의 경우 83.38%에서 건조 후 18.0...
유료 Evaluation of Polyphenol Content and Other Properties of 16 Cultivars/Strains of Yacon  국내 
Journal of the japanese society for food science and technology-nippon shokuhin kagaku kogaku kaishi 2011
This study aimed to evaluate the polyphenol content and other properties of a number of cultivars/strains of yacon (Smallanthus sonchi...
유료 New Acyclic Diterpenic Acids from Yacon (Smallanthus sonchifolius) Leaves  국내 
Natural product communications 2010
Two new acyclic diterpenoids, smaditerpenic acid E (la) and F (2a), along with nineteen melampolide-type sesquiterpene lactones, six o...
유료 Single cell protein production from yacon extract using a highly thermosensitive and permeable mutant of the marine yeast Cryptococcus aureus G7a and its nutritive analysis   국내 
Bioprocess and biosystems engineering 2010
The intracellular protein in the highly thermosensitive and permeable mutant can be easily released when they are incubated both in th...
유료 A new hexenol glycoside from leaves of Smallanthus sonchifolius  국내 
Natural product research 2010
A new hexenol glycoside with two known compounds was isolated from the leaves of Smallanthus sonchifolius. The structure of the new co...
유료 Studies on chemical constituents of the leaves of Smallantus sonchifolius (yacon): Structures of two new diterpenes  국내 
Natural product research 2010
The extract from the leaves of Smallantus sonchifolius (yacon) was found to show potent anti-diabetic activity. Two new diterpenes, na...
유료 Hot air drying of yacon (Smallanthus sonchifolius) and its effect on sugar concentrations   국내 
International journal of food science and technology 2009
This work aimed to experimentally study the drying behaviour of yacon tubers with and without steam blanching. Drying was carried out ...
유료 Drying time and yacon (Smallanthus sonchifolius) enzymatic activity inhibition under chemical treatment   국내 
Ciencia rural 2009
Scientific evidences acknowledged the yacon (Smallanthus sonchifolius) like a promise source of fructans, as inulin and fructooligosac...
      1  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9